Haber Nett

En Nett Haber Sitesi

Hackerdan, 400 Milyon Twitter Verisini Sattığı İddiası

400 milyon Twitter kullanıcısının hesabı ve verileri dolandırıcılık riski altında olabilir.

Tam da Twitter’da çeşitli tartışmalar yaşandı derken bir hacker, 400 milyon kullanıcının verilerini sattığı iddiasını ortaya attı.

Verilerin 2021’de elde edildiği ve o zamandan beri yamalanan bir API güvenlik açığı ile elde edildiği bildirildi. Kendisine ‘Ryushi’ diyen bir hacker, Elon Musk ve Twitter‘a verileri 200.000 dolarlık talep fiyatı karşılığında satın almalarını, aksi takdirde daha büyük GDPR cezalarıyla karşı karşıya kalacaklarını söylüyor.

Twitter veri sızıntısı 2022

Aralık 2022’de Breached hacker forumuna katılan korkunç bir hacker şunları yazmıştı:

“Facebook’un yaptığı gibi GDPR ihlalleri için (533 milyon kullanıcıyı sızdırdığı için) 276 milyon dolar para cezası ödemekten kaçınmanın en iyi yolu, bu verileri özel olarak satın almaktır…”

Bazı ünlülerin de aralarında bulunduğu 1000’den fazla kullanıcıdan alınan, bazı kullanıcıların e-posta adresleri, kullanıcı adları, takipçi sayıları, oluşturma tarihleri ​​ve telefon numaraları gibi örnek veriler sızdırıldı. Twitter’a (veya bilgileri isteyen herhangi bir tarafa) özel bir satış 200.000 ABD Doları karşılığında gerçekleşmezse, bilgisayar korsanı verileri birden fazla alıcıya her biri 60.000 ABD Doları karşılığında satacağını söylüyor.

Bleeping Computer, güvenlik açığına neden olan API’ye Ocak 2022’de yama yapıldığını bildiriyor, ancak birçok hackerin bunu kullandığı ve 400 milyondan fazla kullanıcıyı dolandırıcılık ve kimlik avı saldırıları riskiyle karşı karşıya bıraktığı doğrulandı. Başka bir yerde, WhatsApp kısa süre önce 500 milyondan fazla kullanıcının kişisel verilerini sızdıran bir veri ihlali nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu, ancak şimdi bunun 2019’daki eski bir Facebook sızıntısının yeniden kullanıldığına inanılıyor.